Sportkrémek használata edzés előtt és után

Egy jó minőségű sportkrém használata nemcsak sportolás előtt, de sportolás után is ajánlott, hiszen az izmok bemelegítése ugyanolyan fontos, mint a mozgás után kifáradt izmok ápolása, regenerálása. Bármilyen mozgásformát kedvelünk, a sportolás megkezdése előtt nem maradhat el a bemelegítés, aztán a végén a nyújtás, lazítás. Ha ezekre mindig időt szánunk, elkerülhetőek egyes sportsérülések, és izomgörcsoldóra sem lesz szükség. Az izmok ápolása, regenerálása pedig mindig kiegészíthető egy bemelegítő sport krémmel, izomlazító sportkrémmel.

Mikor használjuk a sportkrémet?

A rendszeres fizikai aktivitás jótékony hatásai vitathatatlanok. Ugyanakkor tudni kell, ha nem megfelelően végzi valaki az adott mozgásformát, esetleg elhanyagolja a bemelegítést, negatív következményekkel számolhat, sportsérülést szenvedhet.

A húzódások, zúzódások, szakadások általában ennek a következménye. Nemcsak edzés megkezdése előtt fontos bemelegíteni, de az edzés, torna, sport végeztével a levezetés sem maradhat el!

A bemelegítő és levezető gyakorlatok mellé érdemes sportkrémet, izomlazító krémet használni, melyek javítják a mikrokeringést, regenerálják az izmokat.

Bemelegítő sportkrém

A bemelegítő sport krémek a bemelegítéskor használva azért nagyon előnyösek, mert hatásukra fokozódik a vérkeringés, az izmok elkezdenek bemelegedni, felkészülni az edzésre.

Rugalmasabbá és nyújthatóbbá válik az izomzat, a javuló vérkeringés pedig a jobb oxigénellátást hozza magával, ez csökkenti a sport sérülések kockázatát.

A legjobb bemelegítő krémek vérbőséget fokozó összetevőik révén edzés előtt segítik az izmok ideális átmelegítését, ellazítását és felkészítését az edzésre.

A hideg, merev izmok sokkal hajlamosabbak a sportsérülésekre, későbbi izomfájdalmakra.

Izomlazító sportkrém

Edzés után, a megerőltetett, terhelt izmok lazítását a nyújtásos, levezető gyakorlatok mellett hatékonyak kiegészíthetjük izomlazító sportkrémek alkalmazásával.

Az izomlazító sport krémek gyorsan segítik a túlerőltetett, sajgó izmok lazítását, ápolását, az izomláz csökkentésében is szerepük van. Hamar felszívódnak a bedörzsölés helyén, és a fáradt izmok regenerációját nagyban támogatják.

 Sokféle izomlazító sportkrém kapható, de a legtöbb valamilyen gyógynövény kivonatokat, illetve melegítő/hűsítő hatású hatóanyagokat tartalmaz. Ha izomgörcstől szenvedünk egy magnézium pezsgőtabletta elfogyasztása mellett izomgörcsoldóként használjunk izomlazító krémet is!

Sportsérülések kezelése

A sportsérülések kezelése komolyabb esetben orvosi segítséget igényel, de ha nem vészes a helyzet, a sportsérülés kezelése otthon is lehetséges néhány házi praktikával.

A kisebb fájdalmakat, rándulásokat, húzódásokat se vegyük félvállról, hiszen komolyabbra fordulhatnak kezelés nélkül!

A sportsérülések kezelésének egyik legismertebb módja a jegelés és fáslizás. Ez utóbbi stabilizálja a sérült részt, de a bevérzés ellen is hatásos. Egy fekete nadálytő krém szintén segít a zúzódás kezelésében, a véraláfutás felszívódásában. Ha a térdünk fáj edzés után, egy hűsítő hatású sportkrém térdre azonnali enyhülést hozhat, persze mellé fontos a pihentetés is!

Kineziológiai tapaszok gyógyszer nélkül alkalmasak a sérült testrész terhelését csökkenteni, de ehhez fontos, hogy szakszerűen legyenek felhelyezve, lehetőség szerint szakember által!

A jégzselék, gyulladáscsökkentő sportkrémek, Árnika krémek, Fekete nadálytő krémek, lóbalzsamok, fájdalomcsillapító tapaszok, tigristapaszok és számos más vény nélkül kapható izomlazító, sportkrém mind hatékony segítséget jelenthetnek az izomfájdalmak otthoni kezelésére, a kisebb sportsérülésekhez.