Mozogni jó. A mozgás jót tesz a szervezetünknek, és jótékony hatással van az egészségünkre, hozzátartozik az egészséges életmódhoz. Rendszeres sportolással, kirándulással, sétával sokat tehetünk az egészségünkért. Nem elég csak annyit mozogni ami a munkához kell, vagy amennyi ideig bemegyünk az iskolába vagy a munkahelyünkre. Lehetőség szerint mozdulj ki otthonról és sportolj rendszeresen.

 

A rendszeres testmozgás

A rendszeres sport és testmozgás biztosítja a szükséges mozgást. A futás vagy az úszás is remekül átmozgatja a testünket, szinte minden izmot megmozgat, és az állóképességünket is javítja. A futás rövid távval is elkezdhető, akár 1-2 km is nagyon hasznos. Hetente legalább 2-3 alkalommal érdemes kimenni futni erre kijelölt napokon. A távolság növelése az erőnlét fejlődésével arányosan növelhető ahogyan növekszik az állóképességünk.

Az úszás is nagyszerű sport, jól fejleszti az állóképességet és a kitartást. Keress a lakóhelyed közelében olyan uszodát vagy fürdőt, ahová szívesen eljárnál úszni. Vegyél kedvezményes bérletet amivel jelentősebb is megspórolhatsz hosszú idő alatt.

Kerékpározás

A kerékpár kiváló sport és közlekedési eszköz. Kikerülhető vele a városi csúcsforgalom és még át is mozgat a tekerés alatt. Nagyon jó eszköz a mozgáshoz a rendszeres kerékpározás, biciklizés.

Séta, kirándulás

A mozgás egyik legegyszerűbb fajtája a séta. A tervezett séta akkor jó, ha megfelelő távolságot gyalogolunk le, és elérjük a 3-4 km-t, vagy legalább 15 ezer lépés teszünk meg. Emelkedőn felfelé sétálva jobban edződik a szervezetünk, ezért érdemes rendszeresen elmenni kirándulni a környékbeli hegyekbe, kirándulóhelyekre. A kilátók alkalmas célpontok lehetnek erre, ahonnan ráadásul nagyszerű kilátás nyílik a környékre. Ilyen a János-hegyi kilátó is, amely népszeű kirándulási célpont a Budapesti emberek között.

János-hegyi kilátó

Számos kirándulóhelyet találunk Budapesten is. Ilyen ismert helyszínek a Normafa, a János-hegy, a Hármas-határ-hegy, a Gellért-hegy, a Margit-sziget és a Városliget, és jó lehetőség elmenni az Állatkertbe, ami gyermekeknek és felnőtteknek is eélményt jelent. Ezek a helyek tömegközlekedéssel is könnyen elérhetők.

Keresd meg kedvenc kirándulóhelyed, és menj el kirándulni mielőbb! Sok szép és érdekes hely van amit érdemes felkeresni.